Werken met Eigen Ervaring

is gericht op eigen ontwikkeling en het ondersteunen van lotgenoten

De cursus Werken Met Eigen Ervaring (WMEE) is bedoeld voor mensen met persoonlijke ervaring op het gebied van psychische, psychiatrische en/of verslavingszorg. In de cursus leer je je opgedane ervaring in te zetten voor persoonlijk herstel. Daarnaast kun je na de cursus je eigen ervaring breder in zetten voor belangenbehartiging van cliënten in alle aspecten van de geestelijke gezondheidszorg. Op deze manier wordt jouw ervaring omgevormd tot kennis. Kennis die toepasbaar is voor jezelf én het werken met en voor lotgenoten.

De inhoud van de cursus richt zich dus op je eigen ontwikkeling en het ondersteunen van lotgenoten. Op basis van ingrijpende, emotionele levensgebeurtenissen en persoonlijke reflectie daarop ontstaat inzicht dat vereist is voor je eigen ontwikkeling en het kunnen ondersteunen van lotgenoten.

Daarnaast is het een eerste stap op de weg naar professionele ervaringsdeskundigheid. In de ogen van de Stichting ontstaat professionele deskundigheid indien WMEE aangevuld wordt met externe bronnen zoals ervaringen van anderen en literatuur.  Daarnaast dient een aantal professionele vaardigheden aangeleerd te worden, die noodzakelijk zijn om anderen verantwoord te kunnen begeleiden. Het gaat dan om coach- en begeleidingsvaardigheden en didactische vaardigheden.

Intakegesprek

Omdat wij werken op basis van de Herstelvisie, maken wij ongeveer 2 a 3 weken voordat je de cursus gaat doen, een afspraak voor een intakegesprek. Dit om gezamenlijk te bezien of de cursus in jouw herstelproces past.

De cursus omvat 12 bijeenkomsten. De data voor de bijeenkomsten worden in onderling overleg op de eerste cursusdag gepland maar zijn in principe 12 op een volgende weken.

Kosten Cursus

Afhankelijk van je woonplaats wordt de cursus wel of niet vergoed uit gemeentelijke subsidie.

Wel vergoed

WMEE is kosteloos voor deelnemers uit de volgende gemeenten: Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Mill, Oss, Sint Anthonis, Sint Hubert en Uden betalen dit via centrumgemeente Oss. Je hoeft hier zelf verder niets voor te doen.

Niet vergoed

Voor deelnemers uit andere gemeenten zijn de kosten van 480,00 euro voor eigen rekening. Je ontvangt ongeveer een week voor de start van de cursus een factuur. Deze factuur dient voor de 2e cursusdag voldaan te zijn.

Indien je problemen hebt met het betalen van de kosten in één keer neem dan contact op met administratie@doorenvoor.nl. Betalen in 4 termijnen is mogelijk.

Wanneer je een uitkering ontvangt (WW, bijstand enz.) dan kun je altijd proberen via jouw casemanager deze cursus toch vergoed te krijgen.

Voor meer informatie kun je telefonisch contact via 073-6401752 op nemen of een mailtje sturen naar scholing@doorenvoor.nl.

De planning van de cursussen vind je hieronder.

Je kunt je aanmelden via de rode knop onder het cursusoverzicht.

Cursusaanbod Werken met Eigen Ervaring 2020
LocatieDagStartdatumTijd
Oss – reeds van start gegaanDonderdag5 maart09.30 – 12.30 uur
Someren (uitgesteld i.v.m. virus)Donderdag2 april13.30 – 16.30 uur
Den BoschDinsdag8 september09.30 – 12.30 uur
CuijkDonderdag 5 november09.30 – 12.30 uur

Je kunt je, ondanks het Coronabeleid, nog steeds aanmelden voor onze cursussen.

Voor de cursussen die dit voorjaar van start zijn gegaan/zouden zijn gegaan komt er binnenkort een nieuwe planning.

We gaan er vooralsnog vanuit dat de cursussen welke gepland staan na de zomer op de aangegeven datum van start zullen gaan.

Door op de rode knop te klikken kom je in een keuzemenu en kun je je aan melden voor de gewenste locatie. Na inschrijving ontvang je binnen 2 weken een bevestiging.

Mocht je na 2 weken nog niets van ons hebben vernomen neem dan even contact met ons op.

  • Je ontvangt als uw aanmelding verwerkt is een bevestigingsmail;
  • Precieze locaties worden later bekend gemaakt;
  • Cursussen gaan door bij minimaal 6 deelnemers. Twee weken voorafgaand aan de startdatum wordt besloten of de cursus doorgaat en krijgen alle deelnemers hierover een bericht.