Vergroot teksten Normale tekstgrootte Verklein teksten
Stichting Door en Voor
Sint Teunislaan 3
5231 BS 's-Hertogenbosch
tel: 073 6401752
 
info@doorenvoor.nl
www.doorenvoor.nl
 
KvK: 17130591
disclaimer

Maak kennis met de Zelf Regie Coaches
Ervaringsdeskundigen die ‘van wanten weten’ zetten zich met veel enthousiasme in voor het project ‘Zelf Regie Coaching in Oss’:

 Jopi: “Doordat ik zelf in de psychiatrie terecht kwam heb ik gezien en ervaren hoe moeilijk het is om weer een weg te vinden naar een stabiel en fijn leven. Met kleine stapjes is dit uiteindelijk goed gelukt. Bij Zelf Regie Coaching in Oss kan ik als ervaringsdeskundige mijn steentje bijdragen: andere mensen een stukje op de goede weg helpen door hen een beter, leefbaarder leven aan te reiken. Ik weet dat dit mogelijk is!
Lees het interview met Jopi in De Sleutel ...         

Patricia: “Ik lijd al ruim 20 jaar aan een psychiatrische stoornis en heb dus al de nodige ervaring opgedaan als cliënt. Met mijn ervaringen wil ik graag anderen helpen, door het bieden van een luisterend oor en het geven van tips. Zelf heb ik ondervonden hoe fijn het is om te praten met iemand die je begrijpt. Ik wil mensen stimuleren om zelf de regie in handen te houden. Jij bepaalt zelf waarin je ondersteund wil worden; jouw hulpvraag staat centraal!
Ik wil bereiken dat mensen, ondanks hun aandoening of kwetsbaarheid, toch een volwaardig bestaan kunnen leiden. Want naast de beperkingen die je hebt, heb je nog zoveel mogelijkheden in je leven! Zelf heb ik jarenlang gevochten tegen mijn stoornis. Ik kon het niet accepteren en ging daardoor steeds over mijn grenzen heen, waardoor ik steeds weer onderuit ging. Inmiddels heb ik het een plek kunnen geven. Door het doen van ervaringswerk gebruik ik het nu op een positieve manier en dat geeft mij veel voldoening.”

 Linda: “Ik heb ongeveer 5 jaar bij de ggz rondgelopen als cliënt, waar ik zowel positieve als negatieve ervaringen heb opgedaan. Momenteel volg ik bij Door en Voor de cursus Werken met eigen ervaring, om mijn ervaringen om te zetten in ervaringsdeskundigheid.
Ik heb geleerd om meer kleur in mijn leven aan te brengen. Ook heb ik leren omgaan met mijn kwetsbaarheid, waardoor ik weer kan genieten van het leven.
Als kwartiermaker wil ik graag mensen ondersteunen in hun herstelproces. Zodat zij de regie zelf in handen kunnen houden en zich steeds sterker kunnen voelen. Waardoor het leven makkelijker wordt en meer betekenis krijgt.”

Brigitte: “Leven met een psychiatrische ziekte of beperking is niet alleen een beperking voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Bovendien spreekt niet iedereen dezelfde taal, of heeft dezelfde gevoelens als jij. Daardoor kan het moeilijk zijn je verstaanbaar te maken. Met iemand die jouw ervaringen niet herkend is het nou eenmaal lastig om je problemen te delen... je kunt tegen een enorme muur oplopen!
Vanuit mijn eigen ervaringen als ex-cliënt van de GGZ wil ik graag anderen helpen. Mijn problemen zijn sterk gerelateerd aan de gezinssituatie waar ik uit kom: een vader met schizofrenie. Zelf heb ik ook diverse instellingen van binnen gezien en meerdere psychologen gesproken.
Als ervaringsdeskundige heb ik geleerd mijn ervaringen om te zetten naar een weg richting herstel. Door ervaringen en gevoelens te delen met anderen maak je de weg vrij voor nieuwe mogelijkheden – zowel voor jezelf alsook voor anderen. Als ervaringsdeskundig kwartiermaker wil ik graag mensen begeleiden. Mijn kwaliteit is dat ik een ander vaak goed kan ‘verstaan’. Ik wil een luisterend oor zijn voor iedereen die - in zijn of haar eigen taal – zijn verhaal kwijt wil. Ik wil anderen helpen, steeds met respect voor hun ervaringen en gevoelens.”

Wees welkom bij de Zelf Regie Coaches in Oss!
Stap over de drempel…. Want  ‘elke stap is een nieuwe stap naar herstel‘!

Lees meer over de herstelgerichte aanpak van ervaringsdeskundige Zelf Regie Coaches ...

Neem contact op ...