Vergroot teksten Normale tekstgrootte Verklein teksten
Stichting Door en Voor
Sint Teunislaan 3
5231 BS 's-Hertogenbosch
tel: 073 6401752
 
info@doorenvoor.nl
www.doorenvoor.nl
 
KvK: 17130591
disclaimer

Verhalen van ervaringsdeskundigen

'...Door de databank van Door en Voor en door de berichten die ik regelmatig toegestuurd krijg via de mail ben ik op de hoogte van wat er zich afspeelt op het gebied van ervaringsdeskundigheid. Dat vind ik belangrijk.
Door de databank kwam ik in contact met een verpleegkundig specialist in opleiding. Ze zocht ervaringsdeskundigen die wilden meewerken aan haar onderzoek om cliënten te interviewen. Dat is toen niet doorgegaan, maar ik kon wel voor een vrijwilligersbijdrage de interviews uitwerken. Door haar kwam ik in contact met andere verpleegkundig specialisten die in opleiding zijn.
Ze laten mij regelmatig hun interviews uitwerken. Het gaat dan om interviews met cliënten die de verpleegkundig specialist hebben, omdat ze bezig zijn met een onderzoek.
Het typewerk brengt mij een extra zakcentje, maar ik vind het ook vooral heel interessant wat ik op die manier allemaal te horen krijg: over autisme, mensen met verzameldrang, adhd, bemoeizorg, depressie.
Echt heel boeiend! Het vergroot op die manier ook weer mijn ervaringsdeskundigheid.
Ik hoop nog lang op de hoogte gehouden te worden van alle ins en outs...'

Nicole Pluim
www.pluimschilderijen.blogspot.com

www.bureauvoorondersteuningbijonderzoek.nl

https://www.doorenvoor.nl/media/filebrowser_uploads/images/img025.jpg

'....Graag wil ik aangeven dat ik bijna vanaf het begin bij de databank sta ingeschreven. Via de databank heb ik verschillende keren voorlichting gegeven. Vooral aan studenten maar ik zal ook nooit de voorlichting vergeten die ik heb gegeven aan een groep consulenten van Stichting MEE. Ik heb daar hopelijk anderen iets mee kunnen geven/kunnen leren over mijn ervaringen, maar ik heb zelf ook heel veel geleerd hiervan.
Ik heb hier vooral steeds meer zelfvertrouwen gekregen, maar ook geleerd dat ik hele diep ben geweest, maar wel de kracht en de hoop heb gehad om hieruit te klimmen. Verder heb ik geleerd om voor een grote groep mijn verhaal te doen. Dan juist te denken aan de spreekbeurten op school waar ik als ene berg tegenop zag.
Juist door de oproepjes via de mail, maar ook door de persoonlijke uitnodigingen van Ger Jan oa heb ik deze nieuwe positieve ervaringen gekregen.
 
Nu ben ik in een nieuwe fase van mijn leven gekomen. Mijn grootste droom is uitgekomen want 9 maanden geleden is mijn kleine prinsje Kyan geboren.
Ik merk dat ik daardoor mijn prioriteiten anders moet verdelen en daarom heb ik besloten om mij uit te schrijven bij de databank.
Ik hoop dat de mensen die nu ingeschreven staan deze ervaringen ook hebben of nog zullen krijgen. Je helpt dus niet alleen anderen maar ook jezelf en dat is heel veel waard!!!!
Bedankt voor alles!!!...'

Monique van Schijndel